Focaccia är ett bröd från Italien bakat i långpanna, som kryddas med olivolja, salt och olika kryddor. För extra god smak tillsätt färska cocktailtomater.
Dette trenger du:
- 25 g gjær
- 3 dl lunket vann
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ms honning
- 1 ms havsalt
- 7 dl hvetemel
- Olivenolja til å smøre formen
- En klipe havsalt og eventuelt litt fersk rosemarin til æ strø over
Slik gjør du:
Bland gjær med vann, olivenolje, honning og havsalt i en bolle. Tilsett litt hvetemel om gangen og bland sammen til en deig i cirka 5 minutter.
La deigen heve til dobbel størrelse i bollen med en handduk over, det tar cirka 35 minutter. Sett ovnen på 220 grader, gjerne varmluft. Hell ut deigen på et melet bakebord og del den i to deler og legg på to smurte former med litt havsalt i bunnen.
Kjevle ut deigene til de er cirka 1-2 cm tykke og la de heve under handduk til dobbel størrelse, cirka 30 minutter. Knus hele kvister med rosemarin i mortel. Tilsett litt olivenolje og bland sammen. Stikk fingrene i deigen slik at det blir masse små hull i den og hell på litt rosemarinoljen og strø deretter havsalt på. Steik i mitten av ovnen til de har fått litt farge, cirka 10 minutter.
Buon appetito!