Ingredienser:
16 store vietnamesiske rispapir
0,25 isbergssalathoder, revet i biter
150 g glassnudler, kokt
150 g reker med skall
200 g kyllingfilet
200 g rå laks, f.eks salmalaks
5 dl kyllingbuljong
1 neve ferske bønnespirer
1 gulrot, i tynne strimler
0,5 agurk, i tynne strimler
4 vårløk, i tynne strimler
1 bunt koriander
1 bunt mynte
1 bunt thaibasilikum
Hoisin- og peanøttsaus
1 dl hoisinsaus
1 dl peanøtter, finhakkede
1 ss fiskesaus
0,5 lime, presset saft
1 ss vann
Lime- og chilisaus
1 lime, presset saft
3 ss fiskesaus
1 ss sukker
1 fedd hvitløk, revet
1 ss revet ingefær, presset saft
0,5 rød chilifrukt
Slik gjør du
Kok kyllingfileen i buljongen i ca. 10 minutter. Ta den opp og skjær dem i 0,5 cm tykke skiver. La det avkjøles.
Gjør klar sausene. Bland sammen ingrediensene i sausene og sett det til side.
Hakk alle de andre ingrediensene og legg dem i små skåler.
Server det deretter “litt som tacos”:
Du legger frem en stor skål eller et fat med kaldt vann. Gjestene får dyppe rispapiret i vannet og la det bli bløtt, men ikke gennomvått. Snu en gang.
Legg deretter rispapiret på tallerkenen, tilsett det ulike tilbehøret og rull den sammen. Dypp så i noen av sausene og nyt maten!